2015 De Bloedbruiloft

2015 
De Bloedbruiloft

De Bloedbruiloft 


Coretta Dekkers regisseerde en bewerkte De Bloedbruiloft van Frederico Garcia Lorca tot een bijzondere voorstelling, die gespeeld wordt door acht dames en twee heren.
De gevierde kledingontwerper Antonio maakt zich op voor zijn bruiloft met Alicia. Terwijl de huwelijksvoorbereidingen in volle gang zijn lijkt de liefde tussen Alicia en haar minnaar, de excentrieke topontwerper Leonardo, nog niet bekoeld te zijn.
Bloedbruiloft is een tragisch, poëtisch verhaal waarin zowel gestold als vloeiend bloed de boventoon voert. In deze bewerking strijden liefde en lust tegen een rauwe realiteit. Een verkrampte realiteit waarin roem, duistere familievetes en schijn leidend zijn. Een wereld waarin vlijmscherpe messen rondvliegen op zoek naar hun doel.
Frederico Garcia Lorca (1898-1936) wordt gezien als een van de meest progressieve dichters en toneelschrijvers van Spanje. In 1933 schreef hij ‘ Bodas de Sangre ‘ dat gebaseerd is op een waargebeurde anekdote die een paar jaar eerder in de kranten alle aandacht kreeg. Lorca had een diepe vriendschap met o.a. Salvador Dali en behoorde tot de ‘Generatie van 27’. In 1936 werd hij tijdens de Spaanse Burgeroorlog vermoord door nationalistische aanhangers van Franco. Wellicht omwille van zijn reputatie als links georiënteerde schrijver.

Regie: Coretta Dekkers

Spelers in volgorde van opkomst:

Moeder Antonio: Joke van Engelshoven
Antonio: Paul Fissette
Buurvrouw: Phéline van Amersfoort
Leonardo: Gideon Gilissen
Anna: Uschi Prick
Moeder Alicia: Lenny van Motman
Abuela: Martha Lucassen
Alicia: Lilian Hendrix
Constanza: Manon Machiels
Estrella: Marjolein van Deurzen 

Decor en technische ondersteuning: 
Sjarel Kerbusch, Ad Defesche, Harry Lucassen

Licht en geluid:
Wendy Keulen, Wouter Staal

Grime:
Marijke Aarts

M'46 speelde deze voorstelling 6 maal in PesthuysPodium in oktober/november 2015 

Share by: